pondělí 17. února 2014

Surinam - ubytování, doprava


Ubytování

Je dostupné v každém větším i menším městě a cenově je velmi přijatelné. Nedoporučujeme spát ve volné přírodě z důvodu možného okradení, případně pokousání hadem. V zemi se dá i kempovat na místech, které jsou k tomu určeny.

Elektřina

127 V / 60 Hz

Doprava

Můžete si zde pronajmout auto, ale je potřebný mezinárodní VP. Autopůjčovny jsou zejména v hlavním městě a ve větších městech. Silniční komunikace jsou však v katastrofálním stavu. Jezdí se vlevo. Také se dají využít vnitrostátní letecké linky.

Železniční doprava v zemi 

neexistuje

Taxík

je poměrně rozšířeným způsobem dopravy ve městech,ale je třeba se dohodnout na ceně ještě před nastoupením do vozidla.

Autobusy

jezdí na dálnici vedoucí podél pobřeží, jsou poměrně levné, ale bývají přeplněné. Taxíky jsou rychlejší, ale dražší a jezdí po stejných trasách jako autobusy.

Letecky

Dvakrát do týdne létá do Paramariba pravidelná linka z Amsterdamu. Levnější možností je let s Air france do Cayene (Francouzská Guyana), a odtud cestovat do Paramariba. Z USA létají pravidelné linky Miami a Atlanty. Také sem létají linky z více karibských ostrovů, Brazílie a Guyany. Vnitrostátní lety jsou většinou charterové.

Lodí

Z města Nieuw Nickerie jede přes řeku Corantijn, do města Springlands v Guyaně trajekt. .Další jede přes řeku Marowijne mezi městem Albina a St Laurent de Maroni ve Francouzské Guyaně. Pro návštěvu vnitrozemí je třeba použít dopravu po řekách, často je to jediná možnost.

Žádné komentáře :

Okomentovat